Pokud chcete trávit více času na čerstvém vzduchu třeba s rodinou a přáteli, potřebujete k tomu klidné zázemí. Představíme vám nové trendy.
Jestliže opravdu milujete letní grilování, ale nechce se vám každý den tahat gril až na dvorek, chystat znovu a znovu zahradní nábytek a nosit nádobí z kuchyně, nemusíme hned zůstat doma. Můžete si pěkné počasí k sobě pustit více než otevřeným oknem. Pořiďte si na svou zahradu krásnou dřevěnou pergolu, do ní si dejte zahradní krb a udírnu. Pak vám zaručeně grilování přiroste k srdci. nepřekvapí vás ani nečekaný déšť a vše bude moci zůstat venku pod střechou.
Zahradní krb, praktický i estetický
Každá pergola by měla mít zahradní krb, ve kterém můžete grilovat. Rošt nebo plát na grilování v zahradním krbu si pořiďte otočný a odstavitelný, abyste do něj mohli také zcela pohodlně přikládat a grilované speciality nespálili. Při dlouhém večeru se přáteli můžete vychutnat teplou domácí klobásu z udírny. Udírna z přírodního pískovce slouží i několika generacím, tak má dlouhou životnost. Dá se v ní zatopit na vysokou teplotu, udit i péct. Krása domácí udírny spočívá v tom, že se v ní dá zatopit i na 200 ˚C. Maso tak udíme a zároveň pečeme, zůstane křehké, šťavnaté a je dobře propečené.
Pergola a trendy
Kombinace různých přírodních a umělých materiálů se moc nehodí. Držte se pravidla, kdy méně materiálů znamená více. Oblíbená je třeba kombinace přírodního pískovce a dřeva. Můžete propojit i tradiční kamenické práce a moderní designové prvky stylového osvětlení. Jde o praktičnost. Venkovní kuchyně a pergoly s krbem i udírnou musí fungovat tak, aby měl kuchař vše po ruce. V těsné blízkosti krbu a udírny. Musí zde být dřevo na zátop a pracovní pomůcky vhodné pro grilování a servírování. Pergola by měla být citlivě zasazena do okolní krajiny, aby s ní krásně splynula.
Dobrý den
přemýšlela jsem o porizeni krbu do pergoly
nemate s nim nekdo zkusenosti?
dekuji